Statig pand met souterrain - Arnhem


Voor de indeling heb ik 3 opties getekend. Daarbij is rekening gehouden met meubels die de opdrachtgever graag mee zou willen nemen, zoals de bank, eetkamerstoelen, staande lampen en een paar Kewloxkasten (modulair kastsysteem). Ook een thuiswerkplek was een wens. De opdrachtgever is een fanatiek wielrenner en wil dat graag in zijn huis terugzien.

 

Bij optie A is de ruimte verdeeld in een zitgedeelte en eet-/werkgedeelte dmv een stalen pui, waardoor het mogelijk is de werkplek af te sluiten. De Kewloxkasten zijn hier als dressoir gebruikt. Deze optie heb ik hieronder in 3D uitgewerkt.

Bij optie B is gekozen voor een loggia met daarin de werkplek en een leeshoek. Deze kunnen afgesloten worden door een schuifseparatie met stalen deuren. Net als bij optie A zijn de Kewloxkasten hier als dressoir gebruikt.

Optie C tenslotte is de meest eenvoudige oplossing. Deze kan zo gerealiseerd worden zonder grote kosten. De Kewloxkasten zijn hier als 2 hoge kasten uitgevoerd. Een vakkenkastje (ook al in bezit van de opdrachtgever) fungeert als lage roomdivider bij de eethoek.

Kleurenpalet van aardse tinten

Wat betreft het kleurenpalet: hier is gekozen voor hele rustige aardetinten, aangevuld met enkele accenten in cognac en mosterdgeel. Ook de groene kleur op de muur brengt de nodige rust en ontspanning. De woonstijl is basic met een vintage touch.


Ervaren en sparen

De opdrachtgever gaat in eerste instantie voor optie C. Hij wil het huis eerst een tijdje ervaren. Omdat hij flink boven de vraagprijs heeft moeten bieden is zijn budget voor het interieur geslonken. Ook heeft het vervangen van enkele deuren en kozijnen met enkel glas de hoogste prioriteit. De keuken en de tuin staan ook nog op het lijstje om aangepakt te worden. To be continued dus.