DIT BEN IK!

puur & eerlijk
gedreven
beetje eigenwijs
trots op Texelse roots
avontuurlijk

stoer
een denker
idealistisch & bewust
open minded
introvert

chocolade addict

DIT ZIJN MIJN INTERESSES
natuur & wildlife
reizen (Afrika!)
cats & monkeys
fotografie
concerten, festivals & theater

zelfbouw, tiny house living
industrieëel erfgoed
yoga & dansHi!

Susan van Beek is de naam - of liever: Suus - eigenaar van Mocca Interiors, studio voor interieurontwerp & styling. Ik help particulieren en kleine bedrijven die een duurzamer interieur willen met het creëren van een persoonlijke en stijlvolle leef- of werkomgeving. 

________

Creatieve basis

Oplossingen bedenken en dingen maken zit echt in mijn genen. Een creatief beroep lag dus voor de hand: ik werd grafisch ontwerper. Een leuk vak, alleen na 20 jaar wilde ik wel eens iets anders. Maar wat? In diezelfde periode kocht ik mijn eerste nieuwbouwhuis, had alleen geen flauw idee waar te beginnen met de inrichting. Ik besloot de opleiding interieurontwerp te volgen aan het HMC. Een schot in de roos! De kennis die ik op deed kon ik gelijk toepassen. Van het resultaat heb ik echter niet lang kunnen genieten, want na 12 jaar strandde mijn toenmalige relatie... Noodgedwongen verhuisde ik naar een sfeervol appartementje op 1 hoog, in een pand uit 1890. Al snel kreeg ik een nieuwe vriend: Thijs. Toevallig of niet, Thijs is een zeer bedreven meubelmaker en interieurbouwer ;).
Binnen no-time trok hij bij me in. Supergezellig natuurlijk. Maar ook best een uitdaging op 60m2.  

Ik deed ervaring op als interior designer o.a. in de standbouw en bij Kvik keukens & badkamers. Ik geniet ervan om met kleur- en materiaalstalen bezig te zijn en moodboards te maken. Nog leuker vind ik plattegronden tekenen en uitproberen hoe je het meeste uit een lastige of kleine ruimte kunt halen. Dat is mijn sterkste kant.

________

 

Ons zelfbouwhuis: stoer, stijlvol en duurzaam

Eind 2013 schreven we ons in op een zelfbouwkavel in de chique Haagse wijk Vroondaal. Ons eigen huis bouwen, dat leek ons wel wat! Een intensief traject begon. In ons enthousiasme reden we stad en land af op zoek naar inspiratie. We bekeken andere zelfbouwhuizen, bezochten de beurzen, verslonden woontijdschriften en bekeken alle tv-programma's over verbouwingen. Ik tekende hele stapels aan mogelijke plattegronden. Zo werden onze wensen steeds duidelijker. Duurzaamheid was daarbij een belangrijk punt. EH-architects heeft ons geholpen ons zelfbouwhuis te realiseren.

Een traject als dit verloopt nooit helemaal vlekkeloos, maar dat hoort erbij ;) Ook onze relatie werd flink op de proef gesteld. Het vergt namelijk erg veel energie. Over de kleinste details moet je nadenken. Er continu bovenop zitten. Ik heb kanten van mezelf leren kennen waarvan ik niet wist dat ik ze had. En liever ook niet had geweten. Terwijl ik me stortte op de definitieve indeling en de styling, bereidde Thijs in zijn vrije tijd al de maatwerkmeubels voor die we hadden ontworpen. Elk weekend gingen we naar de bouwplaats. Toen ons huis eind 2016 casco werd opgeleverd waren we dolblij. En aan het eind van ons Latijn. Maar toen moesten we nog even flink aan de bak.

Klussen, klussen en nog meer klussen

Om de kosten te drukken hebben we bijna alles zelf gedaan: de keuken installeren, behangen, schilderen, al die maatwerkmeubels plaatsen. Find Me van Kings of Leon werd ons klus-anthem, het gaf ons energie. Als ik het nu weer eens hoor schiet ik gelijk in de klusmodus en denk ik terug aan deze intensieve, maar ook leuke tijd. Drie maanden knallen later zagen we wat bleekjes, vermoeid en waren onze lontjes uiterst kort. Maar yes, we konden verhuizen! Eindelijk! Na een week in ons nieuwe huis moesten we er echter alweer uit: er verschenen lelijke vlekken in onze gietvloer. Dat moest dus weer opnieuw... 

Ons huis, dat zijn wij

Op het resultaat zijn we megatrots. Ons huis is niet zomaar een huis. Ons huis, dat zijn wij. Het laat zien wat wij kunnen, wat we mooi vinden, waar we van houden, wat we belangrijk vinden. Daarom gaan we voorlopig zeker niet weg. Het is eigenlijk nog niet eens helemaal klaar. Er ontbreken nog wat foto's aan de wand. En toch... soms kriebelt het alweer. Want ja, we zouden het zo nog een keer doen! Maar dan een ander type huis. Een oude fabriek die je om mag bouwen tot woonruimte, zoiets. Dat zou echt een volgend droomproject zijn. Of een tiny house middenin de natuur.


Heb jij een project waar ik mijn tanden in kan zetten om er helemaal jouw stekkie van te maken? Een klushuis, zelfbouwhuis, een studio, een tiny house, vakantiehuisje, een zolderkamer?