• Nu 10% korting op jouw thuiswerkplek!
  • Interieurontwerp met oog voor duurzaamheid


Even voorstellen

Hi, ik ben Susan van Beek ('72), de trotse eigenaar van Mocca Interiors, een studio voor interieurontwerp & styling. Ik help particulieren en kleine bedrijven die een duurzamer interieur willen met het creëren van een persoonlijke en prettige leef- of werkomgeving. Projectontwikkelaars in vastgoed en architecten kunnen bij mij terecht voor inspirerende plattegronden en sfeervolle 3D visuals. Ik werk bij voorkeur in de randstad.

 

Met ruim 25 jaar werkervaring in de creatieve sector (o.a. als grafisch vormgever, keukendesigner en ontwerper van beursstands) is mijn gevoel voor kleurcombinaties, vorm, functie, materialen en styling goed ontwikkeld. Mijn sterkste kant? Kleine of moeilijk in te delen ruimtes optimaal benutten door slimme oplossingen te bedenken. Ik vind het ook een uitdaging om oude panden (bv een voormalige school, pakhuis, bakkerij) om te toveren tot een fijne leefomgeving. Als het gaat om maatwerkmeubels weet mijn partner Thijs - een zeer ervaren meubelmaker en interieurbouwer - me goed te adviseren met zijn dosis materialen- en technische kennis. De natuur en andere culturen zijn mijn grootste inspiratiebronnen.

Heb jij een leuk project waar ik mijn tanden in kan zetten? Laat het me weten!

________

 

Ervaren zelfbouwers

Een eigen huis bouwen is voor veel mensen een droom. Ook voor ons. Maar die droom kwam uit toen we een bouwkavel kregen in de chique Haagse wijk Vroondaal. Samen met eh-architects hebben we ons zelfbouwhuis gerealiseerd, volledig afgestemd op onze leefstijl. Het heeft diverse maatwerkmeubels, zelf ontworpen en geproduceerd. Het interieur is een mix van onze smaken: een stoere industriële basis, aangevuld met vintage, klassieke en landelijke elementen. Souvenirs die we hebben verzameld op onze reizen geven het de personal touch. Benieuwd? Kom binnen!


Ben jij ook bezig met een zelfbouwwoning? Ik help je graag om er een thuis van te maken dat op jouw lijf geschreven is.

________

Duurzame en circulaire opties

Als liefhebber van de natuur baart het mij grote zorgen dat we kostbare grondstoffen van onze aarde in hoog tempo aan het uitputten zijn, met desastreuze gevolgen van dien. Ook belanden veel nog bruikbare materialen bij het afval. Dat moet en kan gelukkig anders. Productontwerpers zijn hard bezig duurzamere materialen te ontwikkelen. Meubels kunnen zo gemaakt worden dat ze later (deels) hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Restmaterialen vinden hun weg naar ontwerpers die daar bijvoorbeeld weer een mooie lamp van kunnen maken. Ik stimuleer de keuze voor dergelijke duurzame en circulaire opties.

Zelf struin ik ook vaak kringloopwinkels en antiekmarkten af op zoek naar bruikbare voorwerpen. Om deze met een nieuwe look en/of een andere functie een tweede leven te geven.