Oud pand met vele uitdagingen - Middelburg

Op het wensenlijstje van dit vrolijke stel stonden o.a.: een maatwerkkast waar een fitnesstoestel, de wasmachine en droger in paste, voor de kinderen een bedstee en een speelkast. Een aantal bestaande meubels zou mee moeten verhuizen. De gewenste sfeer: lekker licht met enkele felle kleuraccenten.

Mocca bezocht het pand en tekende meerdere indelingen met de genoemde wensen als uitgangspunt. De opdrachtgevers zagen de mogelijkheden, het bod was snel gedaan en een grote verbouwing volgde. Beneden is o.a. een muur weggehaald om de keuken bij de woonkamer te trekken. Ook de oude schuifseparatie en de inbouwkasten zijn weggehaald zodat een open leefruimte is ontstaan.


Tijdens het ontwerpproces raakten de opdrachtgevers zo enthousiast dat er steeds meer maatwerk bij kwam. Vanwege de omvang van dit project en de tijdsdruk heeft Caja Interieurprojecten Mocca geholpen met al het maatwerk. Een flinke uitdaging omdat er in dit oude huis geen vloer vlak was en geen hoek recht.


Scandinavische sferen in woonkamer

In het midden van de woonkamer zijn twee tegenover elkaar gelegen nissen gemaakt. Hierin zijn een bureau en een leeshoekje geplaatst. De nissen zijn donkerblauw geverfd, wat een knus gevoel geeft en de verbinding door de draagbalken benadrukt. In de lades van het tv-meubel, het leesbankje en het bureau - allemaal maatwerk - kunnen spullen opgeruimd worden. Mocca koos voor de woonstijl scandinavisch design met een licht industriële touch. Het kleurenpalet bestaat verder uit wit, een frisse aquagroene pasteltint en diverse grijstinten. Voor extra pit zorgen oranje en zwarte accenten en materialen als licht hout, staal en beton.


kinderkamer met multifunctionele bedstee

Wie wil dat nou niet? Een op maat gemaakte bedstee met een extra logeerbed voor je beste vriendinnetje (of je lieve kleine broertje) en een knusse speelzolder waar je via een ladder in kunt klimmen. In de kledingkast op de kopse kant kun je al je kleren kwijt. Multifunctioneel dus! De bedstee is gemaakt van gebeitst vuren. De nis voor het bed heeft de lievelingskleur van deze stoere kletskont gekregen. Fris en vrolijk!


Roomdivider met verrassingen

Tussen de twee kinderkamers is een dubbele, gespiegelde roomdivider gemaakt. Deze kast biedt bergruimte, maar ook diverse speelfuncties. Zoals een tunnel waardoor je naar de andere kamer kunt kruipen of waar je je in kunt verstoppen, geheime vakjes, een doorgeeflade en een gluurgat. Al deze speelfuncties kunnen makkelijk weer aangepast worden mochten ze niet meer wenselijk zijn.


Garderobekast op maat

De master bedroom gelegen in een dakkapel was de lastigste ruimte in dit huis. Houten draagbalken en lelijke stalen H-profielen van de dakconstructie zaten hier in de weg. De stalen profielen zijn daarom in de garderobekast weggewerkt, de houten balken sluiten naadloos aan op de ombouw van de kast. De ruime kledingkast heeft binnenlades, garderobestangen en verstelbare legplanken, geheel naar wens van de opdrachtgevers. Een leuk detail zijn de houten handgrepen, die goed passen bij de scandinavische woonstijl.  


Fitnessapparaat uit het zicht

Deze opdrachtgever wilde zijn fitnesstoestel wegwerken in een kast. Net als de wasmachine en droger. In zijn werkkamer is daarom een grote maatwerkkast geplaatst in dezelfde basic stijl als de garderobekast. Geverfd in stoer antraciet, met dezelfde handgrepen. De wasmachine en droger hebben uiteindelijk een andere plek gekregen.


Tuinspeelhuisje

Tenslotte heeft Mocca ook in de tuin een stukje maatwerk geleverd: een leuk speelhuisje (gezien bij Eigen Huis & Tuin). De basis is gemaakt van douglas balken, de wanden van behandeld steigerhout. Zo blijft het nog lang mooi en - ook belangrijk - veilig.