• Nu 10% korting op jouw thuiswerkplek!
  • Interieurontwerp met oog voor duurzaamheid


Oud pand met vele uitdagingen - Middelburg

Op het wensenlijstje van dit leuke stel stonden o.a.: een maatwerkkast tbv een fitnesstoestel, de wasmachine en droger, voor de kinderen een bedstee en een speelkast. Een aantal bestaande meubels zou mee moeten verhuizen. De gewenste sfeer: lekker licht met enkele kleuraccenten.

Mocca bezocht het pand en tekende meerdere indelingen met de genoemde wensen als uitgangspunt. De opdrachtgevers zagen de mogelijkheden, het bod was snel gedaan en een grote verbouwing volgde. Beneden is o.a. een muur weggehaald om de keuken bij de woonkamer te trekken. Ook de oude schuifseparatie en de inbouwkasten zijn weggehaald zodat een open leefruimte is ontstaan.


Tijdens het ontwerpproces raakten de opdrachtgevers zo enthousiast dat er steeds meer maatwerk bij kwam. Vanwege de omvang van dit project en de tijdsdruk heeft Caja Interieurprojecten Mocca geholpen met al het maatwerk. Een flinke uitdaging omdat er in dit oude huis bijna geen vloer vlak was en geen hoek recht!


Scandinavische sferen in woonkamer

In het midden van de woonkamer zijn twee nissen gemaakt waarin een bureau en een leeshoek zijn geplaatst. Deze zijn donkerblauw geverfd, wat een knus en beschermd gevoel geeft en de onderlinge verbinding door de balken benadrukt. Mocca koos voor de woonstijl scandinavisch design met een licht industriële touch. Het kleurenpalet bestaat uit wit, een frisse aquagroene pasteltint, grijstinten en zwart. Voor extra pit zorgt het donkerblauw, de okergele accenten en materialen als zwart staal en beton. Deze rustige scandinavische sfeer is in het hele huis doorgetrokken.


Fitnessapparaat in kast op maat

Thuis sporten wordt steeds populairder door het coronavirus. Deze opdrachtgever deed voor het coronatijdperk al oefeningen thuis en wilde zijn fitnesstoestel wegwerken in een kast. In de werkkamer is daarom een grote maatwerkkast geplaatst in een basic stijl, geverfd in antraciet. Voor maximale bewegingsvrijheid is de deur bij het fitnessapparaat voorzien van speciale scharnieren. Een leuk detail zijn de subtiele houten handgrepen, die goed passen bij de scandinavische woonstijl. De wasmachine en droger die ook in deze kast zouden komen hebben een andere plek gekregen.


kinderkamer met bedstee

Wie wil dat nou niet? Een op maat gemaakte bedstee met een extra logeerbed voor je beste vriendinnetje (of je lieve kleine broertje) en een knusse speelzolder waar je via een ladder in kunt klimmen. In de kledingkast op de kopse kant kun je al je kleren kwijt. Multifunctioneel dus! De bedstee is gemaakt van gebeitst vuren. De nis voor het bed heeft de lievelingskleur van deze stoere kletskont gekregen. Fris en vrolijk!


Roomdivider met verrassingen

Tussen de twee kinderkamers is een gespiegelde roomdivider gemaakt. Deze kast biedt bergruimte, maar ook diverse speelfuncties. Zoals een tunnel waardoor je naar de andere kamer kunt kruipen of waar je je in kunt verstoppen, geheime vakjes, een doorgeeflade en een gluurgat. Al deze speelfuncties kunnen makkelijk weer aangepast worden mochten ze niet meer wenselijk zijn.


Garderobekast op maat

De master bedroom gelegen in een dakkapel was de lastigste ruimte in dit huis. Daar waar de kledingkast moest komen hadden we te maken met stalen profielen en houten balken die het gewicht van het dak dragen. De staande profielen van de staalconstructie zijn in de kast weggewerkt. De houten balken sluiten naadloos aan op de ombouw van de kast. De indeling van deze kledingkast op maat bestaat uit binnenlades, garderobestangen en verstelbare legplanken, geheel naar wens van de opdrachtgevers.   


Tuinspeelhuisje

Tenslotte heeft Mocca ook in de tuin een stukje maatwerk geleverd: een leuk speelhuisje (gezien bij Eigen Huis & Tuin). De basis is gemaakt van douglas balken, de wanden van behandeld steigerhout. Zo blijft het nog lang mooi en - niet onbelangrijk - veilig!